O IR ogrevanju

Kaj je IR ogrevanje

Si želite poceni ogrevanje, ki bo varčnejše za vaš žep in okolje? Visoka kakovost in nizka cena ogrevalnih IR panelov zagotavljata oboje.

Ogrevanje je eden izmed najvišjih gospodinjskih stroškov, zato je odločitev za ogrevalni sistem ključna – na ekonomski, ekonomični in zdravstveni ravni. Z naraščujočimi cenami fosilnih goriv sodobna gospodinjstva vse pogosteje izbirajo poceni ogrevanje na elektriko – z IR paneli, ki vsestransko izboljšujejo kakovost bivanja.

Kaj so ogrevalni paneli?

Nedvomno ena najbolj odličnih naložb, ki vam ponuja trajno, varčno in zdravo ogrevanje doma. Kaj so ogrevalni IR paneli in kako delujejo? So grelne plošče, ki s pomočjo infrardečih valov ogrevajo prostore. Učinkujejo enako kot sončni žarki, le, da so brez škodljivih UV-žarkov in varni za človeka. V nasprotju z drugimi ogrevalnimi sistemi IR-paneli ne segrevajo zraka, temveč stene predmete in ljudi okoli njih. S tem ne dvogujejo prahu ali izsušijo zraka, ampak vzpostavljajo optimalno vlažnost. V toploto pretvorijo kar 99% energije, s čimer zagotavljajo velik izkoristek in posledično nižji mesečni strošek. Odlikuje jih dolgoletna življenska doba in nizka cena. IR-paneli so s pridobljenimi evropskimi certifikati (TUV GS, CE, RoHS, IP44 in IP56) varni za uporabo, z vgrajenimi senzorji pa preprečujejo pregrevanje.

Katere so prednosti ogrevalnih IR panelov?

Nizka cena.

Dolga življenska doba 30 let in več.

Brez dodatnega vzdrževanja.

Nizka poraba električne energije.

Kotlovnica, dimnik, radiatorji niso potrebni

Brez obveznih letnih servisov, kot pri drugih ogrevalnih sistemih

Sušijo vlažne zidove in preprečujejo nastanek plesni.

Ne povzročajo kroženja prahu 

Mogoče jih je kombinirati z obstoječimi ogrevalnimi sistemi.

Hitra in enostavna montaža.

Ne povzročajo alergij in so primerni za astmatike in otroke.

Vzdržujejo idealen temperaturni profil po vsem prostoru.

IR Paneli-5

IR ogrevanje v primerjavi z drugimi energenti

V primerjavi z drugimi energenti ponujajo IR-paneli skoraj najcenejše ogrevanje in porabijo najmanj energije. Spodnja primerjava prikazuje delež prihranjene energije glede na posamezni energent.
0 %
Kurilno olje
0 %
Utekočinjeni naftni plin
0 %
Lesni peleti
0 %
Električni radiatorji
0 %
Zemeljski plin
  • Toplotna črpalka – V primerjavi z IR-paneli je poraba sicer manjša, vendar je investicija pri toplotni črpalki najmanj enkrat večja, zahtevani pa so tudi redni servisi in vzdrževanje, ki pri ogrevalnih IR-panelih niso potrebni.
  • Drva – Veljajo za najcenejšo možnost, a zahtevajo več organizacije in časa, z obveznimi rednimi servisi in enkrat letnim obiskom dimnikarja pa so tudi višji strošek.

IR-paneli - eno najcenejših ogrevanj na elektriko

Od vseh sistemov se IR-paneli za ogrevanjenajbolj približajo naravnemu procesu segrevanja, saj posnemajo sončne žarke in ustvarjajo občutek ugodja že pri nižji temperaturi. V praksi so že desetletja, saj so uporabni tako v lesenih hišah kot najbolj vlažnih koplanicah. IR-paneli omogočajo poceni ogrevanje v hladnejši seznoni, v prehodnih obdobjih pa v prostor po potrebi dodajajo toploto. Estetsko dodelani se podajo v katerokoli okolje, saj zahtevajo le pritrditev na steno ali strop. Primerni so za vse vrste podlag – od klasičnih zidov, keramike, lesa do mavčnih plošč ali siporeksa in še več. Ogrevalni IR-paneli so modularni sistem ogrevanja – vsak izmed prostorov ima svoj termostat, ki omogoča prilagajanje temperature.
Pri izbiri IR-panelov za ogrevanje je ključen ponudnik. V podjetju GATOM d.o.o., zato vsaki stranki v prvem koraku zagotovijo strokovno svetovanje na podlagi večletnih izkušenj v razvoju IR ogrevalne tehnologije in na področju energetike. Kot vodilni ponudnik se ponašajo z najcenejšo in najširšo izbiro ogrevalnih IR-panelov, ki se docela skladajo z zahtevami bivalnega prostora. Za vas organizirajo tudi hitro in profesionalno montažo, ki bo vaš doma otoplila s kakovostnim, trajnim in varčnim ogrevalnim sistemom. Pri izbiri IR-panelov pa štejeta tudi odzivnost in hitra dobava materialov – številne zadovoljne stranke podjetja GATOM to potrjujejo.

Kakšna je poraba ogrevanja z IR paneli?

Največja stroškovan prednost ogrevanja z IR-paneli je poraba. Ta je odvisna od vašega bivalnega okolja, zato je informativni izračun prilagojen vsakemu posamezniku. Kolikšna je poraba IR-panelov v vašem domu, za vas izračuna podjetje GATOM d.o.o., ki vam ponuja:

 Brezplačno strokovno svetovanje in načrt postaviteve IR-panelov z ogledom na domu.

 Brezplačen informativni izračun porabe energije.

 Brezplačno dostavo na dom.

 Hitro in varno montažo po vsej Sloveniji in na Hrvaškem polotoki Istra (ob doplačilu).

Kaj storiti, ko IR paneli niso najbolj primerni za vaše prostore?

V takšnih primerih, ko IR-paneli niso več najboljša izbira, vam v partnerskem programu gatom.eu ponujamo različne ogrevalne sisteme. Svetujemo, dobavljamo in montiramo najbolj optimalne energetsek rešitve preverjenih proizvajalcev, ki so popolnoma prilagojene za vaše potrebe. Namreč dejstvo je, da vse prevečkrat kupimo ogrevalni sistem,ki ni najbolj optimalen, pogosto se to izkaže z veliko investicijo ali prevelikim letnim stroškom za ogrevanje.