Vse o IR panelih

Za učinkovito ogrevanje vaših prostorov

Ogrevanje z IR paneli pomeni nižje stroške in optimalno vlažnost zraka, zato ima ogrevanje z IR paneli tudi izjemno pozitiven vpliv na dihala. V ponudbi vas čakajo najboljši paneli. Montaža je zelo enostavna, kar je še ena izmed mnogih prednosti, ki jih ponuja ogrevanje z IR paneli. V nadaljevanju boste našli vse potrebne informacije, ki jih je dobro poznati, preden se dokončno odločite za nakup.

Povprašajte za ponudbo

Povprašajte za popolnoma brezplačno in neobvezujočo ponudbo še danes. Izpolnite kontaktni obrazec in nam zaupajte vaše želje.

ir paneli
Pošljite nam povpraševanje

Kaj odlikuje naše podjetje?

ZADOVOLJSTVO STRANK

Števila in reference povedo vse. Več kot 98% naših kupcev je zadovoljnih in nas priporočajo prijateljem, znancem in sosedom.

CENOVNO UGODNO

Smo direktni uvoznik produktov večjih količin direktno od proizvajalca in kupujemo brez posrednikov,to nas naredi konkurenčne in ne dvigujemo cen.

100%
GARANCIJA

V naše produkte vlagamo veliko pozornosti in jih izbiramo skrbno. Določeni produkti v ponudbi so razviti z našo pomočjo na podlagi dolgoletnih izkušenj.

HITRI DOBAVNI ROKI

Vsi produkti so v veliki meri na zalogi in jih dostavimo v 3. delovnih dneh. V primeru osebnega prevzema je le-ta lahko še isti dan po oddaji naročila.

Zakaj izbrati IR panele?

Razmišljate o nakupu IR panelov? Pred nakupom lahko na tej spletni strani preverite nekaj glavnih prednosti, ki odlikujejo IR panele. Preverite, zakaj se izplača investirati vanje in kaj vse boste pridobili, če se odločite za nakup. Infrardeča grelna plošča vam zagotavlja zdravo, varno in varčno ogrevanje z življenjsko dobo do 30 let. Zagotovo IR paneli spadajo med najbolj priljubljeno obliko ogrevanja ta hip.

zakaj izbrati ir panele

Običajni ogrevalni sistemi delujejo na način, da ogrejejo zrak v prostoru. Segret zrak se dviga proti stropu in potiska hladnejšega navzdol, proti ogrevalu (npr. radiatorju), kjer se segreje in dvigne tudi ta.

Kroženje zraka pomeni tudi kroženje prahu in alergenov v zraku. Pri ogrevanju z IR paneli tega ni, ker se toplota prenaša z ogrevala neposredno na nas – IR ogrevanje deluje podobno kot če bi stali na sončni svetlobi.

Slabost konvencionalnih ogreval je, da če jih prižgete, ko jih zebe, vas bo zeblo še kar nekaj časa – vse dokler se ne zaženejo in začnejo delovati s polno paro. IR paneli začnejo oddajati toploto skoraj v trenutku, ko jih prižgete, tako da vam ne bo treba čakati, da se prostor ogreje. IR paneli ogrevajo človeka in ne zraka v prostoru, kar še pospeši ogrevanje.

Ogrevanje z IR tehnologijo ima določene neposredne koristi za zdravje, a k bolj zdravemu domu lahko prispevajo tudi posredno. Kot že rečeno, IR paneli ne ogrevajo zraka v prostoru, temveč toploto prenašajo neposredno na predmet pred seboj. Če grelnik usmerite v vlažno steno, bo pomagal, da se bo hitreje izsušila, s tem pa se bo bistveno zmanjšala prednost za nastanek plesni, ki lahko povzroči določene bolezni.

Cena ogrevanja z modernimi IR paneli je v primerjavi z drugimi načini ogrevanja precej nižja, saj infrardeča ogrevala ogrevajo neposredno, kar pomeni, da porabijo manj električne energije, da dosežejo isti učinek. Njihova namestitev je poceni, saj večinoma delujejo na elektriko in ne potrebujejo napeljave cevi.

Že omenjena pomoč v boju proti plesni pa je še dodaten razlog, zakaj se nakup finančno izplača – vlaga lahko negativno vpliva na strukturno trdnost sten, zato se z IR paneli izognemo morebitnim stroškom obnove.

Mnogi z zagonom ogrevanja v hladnejših mesecih odlašajo ravno zato, ker se zavedajo, da toplota iz ogreval s seboj prinese popokano kožo na rokah in ustnicah, pekoče oči in glavobole.

IR paneli ne segrevajo zraka, ampak toploto prenašajo neposredno na živa bitja in predmete v svoji bližini, približno tako, kot če bi stopili ven na sonce. Zaradi tega se zrak v prostoru ne izsušuje, kar pomeni, da lahko v toplem domu uživate brez vseh negativnih posledic, ki jih sicer prinaša ogrevanje.

IR paneli po ugodnih cenah

ZAHTEVAJTE PONUDBO

Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Vse o IR panelih

Infrardeča grelna plošča vam zagotavlja zdravo, varno in varčno ogrevanje z življenjsko dobo do 30 let. Grelni panel kar 99% električne energije pretvori v toplotno, kar pomeni nizek strošek ogrevanja. Toplota se zaradi akumulacije v stenah in predmetih zadrži v stanovanju dalj časa.

Brez stroškov vgradnje in vzdrževanja. Montaža grelne plošče je enostavna in ne zahteva razbijanja ter stroškov zidarskih del. Ne potrebuje niti dodatnega vzdrževanja ali servisiranja, tudi po več letih uporabe.

IR paneli pozitivno vplivajo na vaše zdravje, saj z ogrevanjem ne dvigujejo prahu, ne izsušujejo zraka in pospešujejo krvni obtok. Z IR žarki posušijo vlago v stenah tako, da zrak ostane primerno vlažen in prijeten za dihanje.

IR plošče lahko uporabljate v lesenih hišah ali pa v najbolj vlažnih kopalnicah. Ker so IR paneli tanki, izjemno lahki in predvsem estetski, jih lahko kot sliko pritrdite na steno ali strop v katerem koli prostoru. Z njimi lahko pozimi samostojno ogrevate, v prehodnih obdobjih, kot sta jesen in pomlad, pa prostorom le dodajate toploto. Primerni so za vse vrste podlage kot so klasični zidovi, keramika, les, gips plošče, siporeks, itd.

IR paneli so varni za uporabo saj imajo pridobljene vse pomembnejše evropske certifikate: TUV GS, CE, RoHS, IP44 in IP56. V samem panelu se skrivajo integrirani temperaturni senzorji, ki preprečujejo morebitno pregrevanje. Panel ima priložene nosilce, na katerih se po končani montaži ne stika s steno ampak je od nje odmaknjen za 1 cm.

IR paneli so zahvaljujoč svojim pozitivnim lastnostim izjemni hišni pripomočki, primerni pa so za:

 • vse, ki želijo veliko prihraniti,
 • vse, ki želijo maksimalno izkoristiti ogrevalni sistem,
 • vse, ki si želijo znebiti vlage in plesni,
 • vse, ki trpijo zaradi bolezni dihal,
 • vse, ki želijo stanovanju dodati modni pridih,
 • vse, ki so v koraku s časom in tehnologijo
 • otroke in novorojenčke,
 • starejše osebe.

Montaža IR panelov ne bi mogla biti enostavnejša. Montaža poteka v treh preprostih korakih, ki si sledijo v logičnem zaporedju:

 • vsak panel ima priloženo šablono po kateri lahko enostavno izvrtate 4 luknje v steno ali strop.
 • privijačite priložene nosilce ter panel obesite kot sliko.
 • termostat vtaknete v vtičnico, panel pa vtaknete v termostat.

Pri IR-ogrevanju se stene segrevajo, saj infrardeči žarki prodrejo tudi več centimetrov globoko v steno. To stene izsušuje in nadležna črna plesen izgine iz kotov, zrak pa ostane primerno vlažen in prijeten za dihanje.

Glavna prednost panelov je, da vam pri sami inštalaciji ni treba posegati v samo stanovanje, zato v večini primerov ne potrebujete nikakršnih dovoljenj lastnikov stanovanja. V primeru selitve, pa lahko IR ogrevalni sistem enostavno odnesete s seboj.

Za ogrevanje stanovanja ali hiše vsako leto porabimo velike vsote denarja. Z izbiro inovativnega, kakovostnega ogrevalnega sistema v obliki IR panelov lahko že letos privarčujete kar 60% letnega proračuna za ogrevanje! Se sprašujete, kako je to mogoče? IR grelni paneli so namreč sposobne pretvoriti 99% električne energije v toplotno energijo.

Ker so infrardeči valovi del sončne svetlobe, so popolnoma varni za uporabnika. Že desetletja se uporabljajo celo v zdravstvene namene, predvsem za zdravljenje bolečin v mišicah in sklepih. Tudi v porodnišnicah so inkubatorji pogosto opremljeni z infrardečimi sistemi ogrevanja, da novorojenčkom vzdržujejo toploto.

Ogrevanje z IR paneli ne povzroča dvigovanja prahu in bakterij, ki se nabirajo v stanovanju. S tem lahko preprečimo ali omejimo alergije in bolezni! IR-paneli ne izsušujejo zraka, zato ne dražijo sluznice in dihalnih poti. To je izvrstno za starejše, otroke in dojenčke, ki so na to veliko bolj občutljivi. IR-žarki se kot toplotna terapija že vrsto let uporabljajo v zdravstvene namene. Z njimi se odpravljajo bolečine v mišicah, hrbtenici in sklepih. Zaradi toplote, ki prodre globoko v tkivo se izboljša fizično in psihično počutje. Toplotna IR-terapija pomaga izgubljati težo, saj s pospeševanjem presnovnih procesov vitalnih organov in žlez z notranjim izločanjem povzroči bistveno večje in hitrejše izgorevanje kalorij. Toplotna IR-terapija pospeši krvni obtok, pomaga pri zniževanju holesterola, izboljšuje imunski sistem in pomaga pri prehladih. Toplotna terapija vpliva na razstrupljanje telesa in čiščenje kože, kar pomaga pri odpravi aken.

 • Sprednja plošča: aluminij, bela pol mat
 • Okvir: aluminij, bela mat
 • Dolžina priključnega kabla: 2,5 m
 • Dosežena temperatura spredaj: 85°C – 95°C
 • Dosežena temperatura zadaj: 40°C
 • Varnost: 5 varnostnih senzorjev proti pregrevanju
 • Namestitev: stenska ali stropna
 • Certifikati: CE, ROHS, TUV GS, IP44, IP56
 • Življenjska doba: 30 let ali do 100.000 ur

Najnaprednejši IR paneli na tržišču. Tehnologija omogoča, da panel odda 99 % infrardečega toplotnega valovanja preko prednje strani. Primeren je za zidno ali stropno montažo. Integrirani nosilci na zadnji strani panela omogočajo horizontalno ali vertikalno montažo.

Kje lahko uporabite IR panele?

dom in pisarna

Dom in pisarna

IR paneli so primerni za uporabo tako v vašem domu, kot tudi v vaši pisarni.

Industrijski IR paneli

Ponujamo vam IR panele za industrijsko uporabo. Povprašajte za ponudbo.

Paneli za gostinske lokale

V kolikor potrebujete kvalitetne panele za gostinski lokal, jih boste našli pri nas.

NAŠA PONUDBA

Preverite ponudbo naših izdelkov. V primeru kakršnihkoli nejasnosti, se lahko kadarkoli obrnete na nas s klikom na to POVEZAVO.

IR paneli po ugodnih cenah

ZAHTEVAJTE PONUDBO

Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Termostati za upravljanje z IR paneli

Vas zanima, kakšni termostati so vse na voljo za regulacijo toplote v vaših prostorih?

Kot nam pove že njegovo ime, brezžični termostat, čeprav je v svoji funkciji enak klasičnemu termostatu, za svoje delovanje ne potrebuje žic in kablov in tako ne zahteva nobenega posega v površine v vašem domu.

Brezžični termostat G01 z osvetljenim zaslonom, ki ga poganjata dve 1,5 voltni bateriji, vam omogoča natančno merjenje in regulacijo temperature v prostoru z dometom kar 80 metrov. Če potrebujete brezžičen termostat z dolgo življenjsko dobo, ki je hkrati tudi enostaven za uporabo, je termostat G01 prava izbira za vas.

Naša ponudba s klikom na to POVEZAVO.

Predstavljajte si tisti čudovit občutek, ko po dnevu, preživetem na mrzlem, vstopite v prijetno topel objem vašega doma. To vam omogočajo termostati, ki za svoje delovanje izkoriščajo WiFi tehnologijo.

Z univerzalnim termostatom Smart WiFi lahko ogrevalni sistem v vašem domu povežete s svojo pametno napravo in temperaturo nastavljate na daljavo, kjerkoli, kjer imate dostop do WiFi omrežja. S funkcijo, ki mu omogoča izračun temperature v središču prostora, in različnimi programi lahko regulira delovanje ogrevalnega sistema in ogreje prostor na temperaturo, ki vam najbolj ustreza.

Naša ponudba s klikom na to POVEZAVO.

Zanesljiv analogni termostat za talno gretje vam omogoča natančno nastavljanje temperature tal za zagotavljanje maksimalnega udobja v vašem domu. Vsebuje namreč natančen senzor oziroma sondo, ki mu posreduje podatke o trenutni temperaturi tal in na podlagi tega lahko termostat uravnava toploto. Njegova vrhunska kakovost in posledično dolga življenjska doba vam zagotavlja, da vam bo analogni termostat za talno gretje dobro in dolgo služil in skrbel, da vam bo prijetno toplo.

Naša ponudba s klikom na to POVEZAVO.

Če želite v svojem domu z IR tehnologijo ogrevati tako prostor kot tla, je najboljša izbira za reguliranje temperature programski termostat M6. Kakovosten digitalni termostat je enostaven za uporabo, tako da ga lahko uporabljajo vsi člani gospodinjstva. Senzor za nadzor temperature v prostoru vam omogoča, da regulirate delovanje IR panelov, priložena sonda za merjenje temperature pa tal poskrbi, da vam za talno ogrevanje ni treba posebej nameščati termostata. Ta nadvse praktičen termostat vam omogoča, da ogrevanje nastavite po urniku, za vsak dan posebej.

Naša ponudba s klikom na to POVEZAVO.

Pogosta vprašanja in odgovori

Koliko stanejo IR paneli?

Cena IR panelov se giblje med približno 200 in 500 evri na kos. Na ceno v glavnem vpliva njihova ogrevalna moč. Vendar naj cena nakupa in montaže ne bo edini faktor za odločitev za nakup. IR paneli vam lahko na dolgi rok prinesejo številne prednosti, tudi finančne.

Zakaj se izplača kupiti IR panele?

Poleg energetske učinkovitosti imajo IR paneli še nekatere druge prednosti: ne izsušujejo zraka, ne spodbujajo kroženja alergenov in prahu po zraku, hitro ogrejejo prostor, enostavno jih namestite in vzdržujete, delujejo tiho in brez vonjav, ne segrevajo se do nevarnih temperatur in ne predstavljajo nikakršnega tveganja za zastrupitev z ogljikovim monoksidom.

Koliko lahko privarčujete z IR paneli?

Raziskave kažejo, da lahko z uporabo IR panelov prihranite do dve tretjini denarja, ki bi ga sicer namenili za ogrevanje. Razlog za to je dejstvo, da IR paneli ne ogrevajo zraka v prostoru, temveč toploto prenašajo neposredno na tisto, kar je pred njimi – naj bo to predmet ali živo bitje.

Življenjska doba IR panelov?

IR paneli ne vsebujejo premičnih delov, ki bi se lahko pokvarili, zato je njihova življenjska doba precej dolga – povprečno okrog 100.000 ur, kar pomeni, da bi panel, prižgan 24 ur na dan, deloval 11 let, ob normalni uporabi pa zdržijo tudi 30 let in več.

Koliko garancije mi nudite?

Verjamemo v svoje produkte in to se odraža tudi v garancijski dobi. Na določene IR panele vam nudimo pet, na nekatere pa celo deset let garancije. Tako ste lahko prepričani v njihovo visoko kakovost in dolgo življenjsko dobo.