Ir paneli za kopalnico

IR-OGLEDALO-GATOM

Ir paneli za kopalnico

Ir paneli za kopalnico so ena izmed števinih možnosti za ogrevanje tega prostora. V nadaljevanju članka vam bomo podrobno predstavili vse pomembne informacije, ki jih pred nakupom ir panela za kopalnico morate vedeti.

Ir panele za kopalnico lahko uporabimo za dogrevanje prostora ali kot edini vir ogrevanja za kopalnico. Kombiniramo ga lahko z vsemi drugimi oblikami ogrevanja, kot je talno gretje, centralno ogrevanje, električni radiatorji, ….

IR-OGLEDALO-GATOM

Potreba po dodatnem ogrevanju z ir paneli se v kopalnici pojavi v najbolj hladnih zimskih dneh, ko obstoječi sistemi ne nudijo želene toplote. Za dogrevanje se v praksi ljudje največkrat odločijo v objektih, ki niso konstantno ogrevani skozi celotno leto. Največkrat gre torej za vikende, apartmaje, počitniške hiše, …

Ir paneli za kopalnico pa lahko predstavljajo edini vir ogrevanja.

Infrardeče panele za kopalnico lahko izbiramo med različnimi modeli. Eden izmed takšnih, ki je v kopalnici pogosta izbira je ir panel v obliki ogledala. Ker bo infrardeč panel v obliki ogledala grelni element, se ogledalo ne bo rosilo. Rosa na ogledalu se največkrat pojavi po tuširanju.

V naši ponudbi boste lahko našli dva modela ir panelov za kopalnice, ki jih lahko poljubno uporabite tudi v drugih prostorih. Med seboj se razlikujete zgolj v moči delovanja. Izbirate lahko med:

Pri nakupu infrrdečih panelov za kopalnico morate biti pozorni tudi na njihovo odpornost na vlago. Nekateri cenejši modeli na trgu niso primerni za uporabo v vlažnih prostorih. V naši ponudbi vas čakajo najboljši ir paneli za kopalnice, ki so primerni za uporabo v vlažnih prostorih. IR paneli so varni za uporabo saj imajo pridobljene vse pomembnejše evropske certifikate: TUV GS, CE, RoHS, IP44 in IP56.  V samem panelu se skrivajo integrirani temperaturni senzorji, ki preprečujejo morebitno pregrevanje. Panel ima priložene nosilce, na katerih se po končani montaži ne stika s steno ampak je od nje odmaknjen za 1 cm.

IR-OGLEDALO-GATOM

Ir panel za kopalnico cena – najverjetneje najcenejši način ogrevanja

Cena ir panelov za kopalnico se giblje od 159 € do 419 €. Odvosna je od moči in oblike infrardečega panela.

V primerjavi z drugimi energenti ponujajo infrardeče plošče eno izmed najcenejših in najbolj udobnih ogrevanj. Spodnja primerjava prikazuje delež prihranjene energije glede na posamezni energent.

  • Kurilno olje – prihranek do 65 %
  • UNP ali utekočinjeni naftni plin – prihranek do 70 %
  • Leseni peleti – prihranek do 15 %
  • Električni radiatorji – prihranek do 40 %
  • Zemeljski plin – prihranek do 20 %
  • Toplotna črpalka – v primerjavi z IR-paneli je poraba lahko manjša(odvisno od velikosti površine prostora), vendar je investicija pri toplotni črpalki najmanj enkrat večja, zahtevani pa so tudi redni servisi in vzdrževanje, ki pri ogrevalnih panelih niso potrebni.
  • Drva – veljajo za najcenejšo možnost, a zahtevajo več organizacije in časa, z obveznimi rednimi servisi in enkrat letnim obiskom dimnikarja pa so tudi višji strošek.

Od vseh sistemov se ir paneli najbolj približajo naravnemu procesu segrevanja, saj posnemajo sončne žarke in ustvarjajo občutek ugodja že pri nižji temperaturi. V praksi so že desetletja, saj so uporabni tako v lesenih hišah kot najbolj vlažnih kopalnicah. Ir paneli omogočajo poceni ogrevanje v hladnejši sezoni, v prehodnih obdobjih pa v prostor po potrebi dodajajo toploto. Estetsko dodelani se podajo v katerokoli okolje, saj zahtevajo le pritrditev na steno ali strop. Primerni so za vse vrste podlag – od klasičnih zidov, keramike, lesa do mavčnih plošč ali siporeksa in še več. Ogrevalne plošče so modularni sistem ogrevanja – vsak izmed prostorov ima svoj termostat, ki omogoča prilagajanje temperature.

""
1
Previous
Next