VSE O ELEKTRIČNEM TALNEM OGREVANJU

IR-grelna-folija-ekofilm

Električno talno gretje – vse prednosti in slabosti tovrstnega sistema ogrevanja.

 

Električno talno gretje danes uvrščamo med ene izmed najpogostejših načinov ogrevanja, za katere se odločajo uporabniki. Cena je ugodna, investicija ni tako velika kot pri drugih načinih, poleg tega pa ne nastanejo dodatni stroški, kot pri toplovodnih sistemih za talno ogrevanje.

Celoten sistem ne zahteva posebnega vzdrževanja, zaradi česar z njim tudi nimamo dodatnih stroškov, razen ugodne cene ob nakupu. Električno talno gretje lahko uporabite tudi v kopalnici, pred tem pa lahko preverite še izkušnje zadovoljnih uporabnikov.

 

Kakšne prostore lahko ogrevamo z električnim talnim ogrevanjem?

 

Električno talno gretje lahko uporabimo za ogrevanje vseh prostorov, ena izmed mnogih prednosti pa je tudi njegova cena.

V kolikor se še vedno odločate med električnim talnim gretjem in ogrevanjem na radiatorje, vam svetujemo, da si preberete ta prispevek, v katerem bomo opisali vse prednosti, ki smo jih deležni pri električnem talnem gretju. Eno izmed njih smo že omenili – to je cena.

Izkušnje uporabnikov so odlične, kar je tudi razlog, da se vse večje število posameznikov odloča prav za ta način ogrevanja. Zakaj je cena električnega talnega gretja tako ugodna? Ker gre za nižjo investicijo, kot v primeru drugih toplovodnih sistemov. Prihranimo pri stroških montaže, saj je polaganje električnega talnega gretja preprosto in v prostor ne posega intenzivno.

Nekatere sisteme lahko stranka položi kar sama, kljub temu pa je potreben izkušenega električarja v polaganje, saj je potrebno sistem tudi priklopiti. Že samo v nekaj besedah smo našteli mnoge prednosti, ki nam jih prinaša odločitev za električno talno ogrevanje. Poleg cene, odličnih izkušenj uporabnikov in preprostega polaganja so tukaj tudi mnoge druge prednosti.

 

Električno talno gretje sodi med najbolj udobne in zdrave načine ogrevanja

 

Nenehno razvijanje tehnologije nam omogoča, da ustvarjamo nove, okolju in zdravju, pa tudi denarnici prijazne načine ogrevanja, kot je električno talno ogrevanje. Polaganje je enostavno, električno talno ogrevanje je primerno tudi za namestitev v kopalnico, uporabniške izkušnje pa so pokazale tudi zadovoljstvo s ceno in z dejstvom, da po nakupu sistema drugih stroškov praktično nimamo. Prav tako je preprosto tudi vzdrževanje, ki od nas ne zahteva večjih časovnih in denarnih vložkov.

Kakovost, ki vam jo nudimo v podjetju Gatom, smo pripravljeni dokazati tudi s certifikati. Če si želite izboljšati ogrevanje vašega doma, potem razmislite o električnem talnem gretju, ki vam ga nudimo po zelo dobri ceni.

 

Električno talno gretje in skrb za celostno zdravje

 

Različni načini ogrevanja imajo negativen vpliv na naše zdravje, saj izsušijo kožo in sluznice dihal, kar je še posebej problematično pri alergikih. Z električnim talnim ogrevanjem se tem težavam izognemo.

Izkušnje kažejo, da lahko v prostoru dosežemo idealno temperaturo, ki ne izsuši zraka in tako tudi ne vpliva na nastajanje suhega in nezdravega zraka. Cene električnega talnega ogrevanja ne pomenijo nič v primerjavi z boljšim zdravjem, ki bi ga morali vedno postaviti na prvo mesto.

Polaganje lahko izvedemo v kopalnici in v drugih prostorih, kar pomeni, da gre za način, ki se prilagaja našim potrebam in ima pozitiven vpliv na naše zdravje.

 

Ali velja talno ogrevanje za najbolj udobno in ekonomično ogrevanje?

Talno ogrevanje je zelo popularna oblika ogrevanja različnih prostorov, saj velja za najbolj udobno in ekonomično obliko ogrevanja. Kot zanimivost omenimo, da so jo, sicer v bistveno bolj osiromašeni obliki, uporabljali že stari Rimljani.
Za razliko od radiatorjev in drugih večjih ogrevalnih teles, ki jih ne moremo skriti, je prednost talnega ogrevanje prav v zagotavljanju njegove diskretnosti.

Vse napeljave so skrite, kar pomeni, da toplotni učinek tovrstnega ogrevanja samo občutimo, v samem procesu ogrevanja pa ni zmanjšan prav noben estetski užitek prostora. Tovrsten ogrevalni sistem ne potrebuje ne kotlovnice, ne dimnika in ogreva prostor dejansko tam, kjer je potrebno- torej pri tleh.

 

IR grelna folija Ekofilm

 

Zagotavlja nizko porabo energije in visoko učinkovitost ogrevanja prostora. Poglavitna prednost tovrstnega inovativnega produkta je v njegovi debelini, ki je samo 0, 295 mm, kar so idelane dimenzije, primerne za adaptacijo različnih površin, saj je izguba na višino zanemarljiva.

Tako lahko IR grelno folijo namestimo na določene površine, brez večjih posegov v strukturo prostora. Prednost tovrstnega ogrevalnega sistema pa je tudi v njegovi enakomerni razporeditvi toplote po celotni površini, kar še dodatno povečuje kvaliteto bivanja v tako opremljenem prostoru. Sevalni ogrevalni sistem ne povzroča kroženja zraka, s tem je kroženje prahu in pršic povsem onemogočeno.

Sama montaža je nezahtevna in se je lahko loti skoraj vsak. Največja temperatura grelne folije je samo 35°C, kar pomeni, da gre za izredno varčen in udoben nizko temperaturni sistem ogrevanja. V ponudbi so na voljo visoko kvalitetne grelne folije s kar 10 – letno garancijo in več kot 30 letno življenjsko dobo. Grelne folije se lahko uporabljajo tako za glavno ogrevanje prostorov, kot tudi za njihovo dogrevanje.

 

Grelne mreže

 

Grelne mreže za bivalne prostore se najpogosteje polagajo na estrih, finalna talna obloga pa so lahko keramične ploščice, PVC-obloga, parket…Njihova uporaba bo s svojo visoko kakovostjo zagotovila veliko udobje.
V ponudbi so grelne mreže moči od 100W/m2 do 200W/m2. Uporabljajo se lahko kot samostojno ogrevanje ali pa kot dodatno ogrevanje in so na voljo v široki paleti dimenzij, in sicer že od 0,5 m2 pa vse do 18 m2.

Aluminijasta grelna preproga

Aluminijasta grelna preproga je odlična izbira za vgradnjo v suhe prostore. Finalna talna obloga je lahko laminat, parket, vinil. Odlikuje jo nizka poraba in zelo enostavno polaganje.

V ponudbi so grelne preproge moči od 100W/m2 do 200W/m2. Uporabljajo se lahko kot samostojno ogrevanje ali pa kot dodatno ogrevanje in so na voljo v široki paleti dimenzij, in sicer že od 0,5 m2 pa vse do 18 m2.

 

Zunanje ogrevanje

Grelni kabli za taljenje snega in ledu se uporabljajo za zunanje ogrevanje dvorišč, pločnikov, pohodnih površin, dovozov, stopnišč. Zaradi njihove zunanje uporabe so odporni na UV, imajo še dodatno mehansko zaščito in so bistveno močnejši. Na voljo sta dva sistema za zunanje ogrevanje: za vgradnjo pod tlakovce in beton ter za vgradnjo pod asfalt.

 

 

Zakaj se odločiti za nakup električnega talnega gretja v našem podjetju?

 

Odgovor je povsem preprost. V podjetju Gatom smo poskrbeli za še posebej ugodne cene električnega talnega gretja, ki je primerno tudi za slabše izolirane prostore.

Sistem ogrevanja z IR nam omogoča, da si zagotovimo učinkovito, udobno, zdravo in prijetno ogrevanje z ugodno ceno. Sistem ne izsuši zraka v prostoru, hkrati pa ne povzroča kroženja prahu, zato je še posebej primeren za ljudi, ki imajo težave z dihanjem in različne alergije, pa tudi za otroke in starostnike.

Polaganje električnega talnega gretja je preprosto, izkušnje uporabnikov z njim pa so odlične. IR grelno folijo namestimo pod laminat ali parket, ki se ne lepi na tla, zato je polaganje enostavno. Prav tako je folijo mogoče namestiti tudi pod tepih, PVC in topli pod. Če si želite občutka naravne toplote v lastnem domu, potem je električno talno gretje prava izbira.

Nudimo vam ga po ugodni ceni, izkušnje naših uporabnikov pa kažejo, da gre za vrhunski način ogrevanja, ki je na voljo po ugodni ceni. V podjetju Gatom se zavedamo, da mora kakovost ne samo zadovoljiti, temveč tudi preseči zadovoljstvo stranke, zato si prizadevamo združiti funkcionalnost, zanesljivost, prijaznost do okolja, hiter čas dobave, ugodno ceno in strokovno svetovanje in tako ustvariti popolno celoto pri nakupu električnega talnega gretja, ki bo v vašem domu ustvaril prijetno bivalno klimo. Prijetna bivalna klima pozitivno vpliva na vse člane družine, tudi na starejše generacije ljudi, na otroke in nenazadnje tudi na hišne ljubljenčke. Z električnim talnim gretjem je vse mogoče. Ne pozabite – odlična cena, fantastične izkušnje in preprosto polaganje.

 

 

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja